13 Oktober 2013, concert in de Dorpskerk van Hoogvliet

Op 1 mei 1934 werd Hoogvliet door Rotterdam geannexeerd. Rotterdam kwam hierdoor in het bezit van geschikte terreinen om er industrie op te vestigen. Al spoedig kwam de Bataafse Petroleum Maatschappij, met als gevolg huisvestingsproblemen voor de arbeiders. Daardoor werden na 1952 de Hoogvlietse polders in snel tempo volgebouwd en het oude dorp bijna geheel afgebroken. De Dorpskerk is nu het oudste gebouw, overgebleven als historisch middelpunt van een geheel gemoderniseerd Hoogvliet.

En gelukkig maar, want daardoor mogen wij vandaag een concert verzorgen in het prachtige kerkje, samen met de Vocal Group LAVA o.l.v. Joke Geraets. Deze zanggroep van 8 vrouwen zingen veelal à capella, soms met piano begeleiding. Ze brengen een repertoire in de lichte muziek, met soms een klassieke inslag.

De organisator van het concert, De Stichting Koffieconcerten Hoogvliet, stelt zich ten doel het organiseren van concerten in Hoogvliet, teneinde iedere bewoner en daarbuiten te laten genieten van alle klassieke, semi-klassieke en moderne vormen van muziek en zang, alsmede musici in staat te stellen zich te presenteren aan het publiek en daarvoor een positieve bijdrage te leveren aan de kunst en cultuur van en in Hoogvliet.

Het concert begint om 14.00 uur en we worden om 13.30 uur verwacht. Het is noodweer en de harde wind zorgt voor wateroverlast en overal in de straten liggen afgebroken boomtakken. Maar we trotseren de storm, want we verheugen ons op wat komen gaat. Gelukkig kunnen we in de buurt parkeren en zoeken snel de beschutting van het warme en sfeervolle kerkje. We pakken onze instrumenten uit, zetten alles klaar om daarna aan de koffie te gaan. Alles is strak georganiseerd en verloopt op rolletjes.

Na een korte inleiding door de voorzitter de heer van Dijk, bijt LAVA het spits af met My heart belongs tot Daddy van Cole Porter. Direct blijkt al dat de akoestiek van het kerkje boven verwachting is. We zitten in de zaal en luisteren met aandacht en verheugen ons nog meer op onze bijdrage aan het concert. Na 5 nummers van LAVA zijn wij aan de beurt. We stellen ons snel maar rustig op om het publiek niet te veel overlast te laten ondervinden door het changement de décor. Wij beginnen met Alcazar en ook nu weer blijkt dat de bijzondere akoestiek ons in staat stelt niet alleen onszelf maar ook de andere spelers goed te kunnen horen. Daardoor ontstaat een muzikale samenwerking die verbazingwekkend goed is, je zou bijna zeggen dat we de sterren van de hemel spelen. Het lijkt wel alsof we muzikale vleugels hebben waarmee we de heldere klanken de ruimte in verplaatsen. Dit alles mede door de goede interactie met Toos, waardoor we haar moeiteloos lijken te volgen.

Na de pauze spelen we nog 3 nummers en sluiten af met Jesus Christ Superstar. Eigenlijk vind ik het jammer dat het is afgelopen en had nog best even door willen gaan. Maar ja, aan alle dingen komt een eind, zo ook aan dit concert. LAVA sluit af met Maak es wat af van Joop Stokkermans. Na afloop blijkt dat niet alleen wij, maar ook het publiek heeft genoten en we kunnen terugkijken op een succesvol en sfeervol muzikaal evenement. En het ziet ernaar uit dat we volgend jaar weer een uitnodiging tegemoet kunnen zien. Ik kan in ieder geval niet wachten!!

Bekijk de foto’s van het concert【正規販売店】マニフレックス 高反発マットレス エアメッシュ(セミダブル)ホワイト
[713-344]カクダイ[KAKUDAI]センサー水栓外部電磁弁AC,DC兼用
【TECHDECKプレゼント】【STARWARS】サンタクルーズXスターウォーズ コラボデッキSANTA CRUZxSTARWARS DARTH VADER INLAY【smtb-KD】【スケートボー
染錦橘七宝透し 丸 大秀 作 有田焼
【北海道・沖縄・離島も送料無料】 ソファ ソファー カバーリング ポケットコイル カバーリングソファ カバーリングソファー ファブリック 布 布地 北欧 お勧め sofa SOFA 激安 通販
TB-455 ユーティリティシリーズ アシストF 幅70×長さ190×高さ70cm
マツモト物置 IM-137DN 安心の自社施工【関東甲信・静岡・南東北限定】
ヌメ革トートバッグCI-VA 1832VOLA
煌びやかで華やかなモダン仏具【安定感のある円柱型:キラビカリ カトレア彫金 6具足セット 3.0寸】現代調仏具【smtb-td】【RCP】
NBA ロサンゼルス・レイカースコレクターアイテムMagic Johnson Los Angeles Lakers Autographed 16 x 20 Layup Photograph