Nieuwe dirigent

IMG_6728 (1280x940)

Graag wil ik mij voorstellen als de nieuwe dirigent van Progressio-Marinucci. Na het overlijden van Toos de Wit heeft het bestuur mij gevraagd de muzikale leiding van het accordeonorkest over te nemen. Ik voel me vereerd om met dit ervaren en gedegen orkest te mogen werken. In het verleden het ik met mijn toenmalige orkest Vieux Camerades Hoogvliet deelgenomen aan de Voorspeeldagen en later de Klinkt Goed Manifestaties. Hierbij heb ik al mogen samenwerken met Toos. Het orkest is voor mij dus niet helemaal onbekend.

Mijn muzikale vorming is zeer veelzijdig. Ik heb slagwerk en piano gestudeerd, eerst aan de muziekschool in mijn geboorteplaats Delft en later aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Vanaf mijn 14e ben ik al actief in de accordeonwereld. Eerst als slagwerker bij Animato in Delft en na een dirigentenopleiding met specialisatie accordeonorkest aan de Volksmuziekschool in Alkmaar bij Jacq Willems, ook als dirigent.

Ik heb leiding gegeven aan Vieux Camerades in Hoogvliet, Animato in Delft, Esmeralda in Haarlem, Harry van Wezel in Vlaardingen, Excelsior 64 in Ammerstol en Con Brio in de Hoeksche Waard. Als slagwerker heb ik in verschillende ensembles meegespeeld, variërend van dweilorkest tot symfonieorkest en ook opera’s begeleid.

Met mijn enthousiasme en brede muzikale ervaring wil ik graag samen met Progressio-Marinucci een mooie muzikale toekomst tegemoet gaan.

Tom Wilmer