Vereniging

Het Rotterdams Accordeon Orkest Progressio-Marinucci heeft 15 spelende leden en wordt gedirigeerd door Tom Wilmer. De vereniging is opgericht 21 mei 1950, oorspronkelijk 2 Rotterdamse verenigingen, die in de jaren 70 zijn gefuseerd en hun namen hebben samengevoegd. Progressio betekent vooruitstrevend en Marinucci is een accordeonmerknaam.

Het doel van de vereniging is om zoveel mogelijk plezier te beleven aan het samen musiceren en muziek ten gehore te brengen voor een zo breed mogelijk publiek. Regelmatig spelen we op uitnodiging op festivals en koffieconcerten en verzorgen we optredens in ouderencentra.

Wij proberen via onze muziek te communiceren en ons publiek deelgenoot te maken van het plezier en de voldoening die het geeft om muziek te maken. Daarnaast proberen we de mensen te enthousiasmeren zelf een muziekinstrument te gaan bespelen. En als dat dan ook betekent dat men kiest voor het accordeon, is dit magnifiek! Er zijn maar weinig mensen die de prachtige soms melancholieke klanken van dit instrument kunnen weerstaan.

Tevens proberen we aan te geven dat de mogelijkheden op muzikaal gebied oneindig zijn. Het doet ons ook goed te zien dat het accordeon op de podia steeds vaker een rol gaat spelen en dan met name als begeleidingsinstrument. Wij hopen dan ook een bijdrage te kunnen leveren aan de positieve uitstraling van het instrument en de harten van mensen te veroveren met de prachtige klanken. De leden van onze vereniging zijn de ambassadeurs die dat mogelijk maken.

Lees ook over:

Het Orkest // De Dirigent // Het Bestuur // De Geschiedenis // Ons Repertoire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.